Torskerognsbøf med tomatsalsa

Du skal bruge:

10 personer

750 g Torskerognsrulle m/soltørret tomat, skiver à ca. 3 cm tykkelse
4 æggehvider
6 spsk krydderurter (persille, purløg, timian, ramsløg), hakkede
2 spsk mel
500 g cherrytomater
1 rød peber
2 bdt. forårsløg
4 spsk æbleeddike
2 spsk sukker

Tilbehør:
ristet rugbrød el. groft brød

Sådan gør du

  • Blend æggehvider og krydderurter.
  • Vend torskerognssiverne i mel og herefter i æggehvideblandingen.
  • Steg "bøfferne" i lidt olie i ca. 1 minut på hver side.
  • Skær tomater, peberfrugt og forårsløg i mindre stykker, og vend dem i en blanding af æbleeddike og sukker.
  • Lad salsaen trække i en halv time.

 

Servér retten sammen med ristet rugbrød eller groft brød. 

 

Tip: Torskerognsbøfferne kan både serveres varme og kolde. De kan også laves af Torskerognsrulle m/dild.

 

Tak til Amanda Seafoods for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28