Stegt rødspætte med persillesauce

Du skal bruge:

50 personer


Fisk
5 kg rødspættefilet
375 g helæg
1 kg rasp el. rugmel
max 50 g salt, groft
peber
175 g smør
500 g olie

Persillesauce
200 g smør
5 l minimælk
175 g hvedemel
100 g persille, hakket
25 g sukker
max. 50 g salt, groft
peber


Tilbehør
citronskiver
10 kg kartofler, kogte
6,25 kg grønne asparges, kogte
5 kg jordbær

Sådan gør du

Fisk

  • Panér rødspættefileterne i æg og rasp krydret med salt og peber.
  • Steg fisken i en blanding af smør og olie. 

Sauce

  • Kog smør og 3,75 l mælk op.
  • Ryst en meljævning af hvedemelet og resten af mælken.
  • Kom jævningen i den kogende mælk under omrøring.
  • Kog saucen igennem under omrøring, og smag til med persille, sukker, salt og peber.

 

Pynt de stegte rødspættefileter med citronskiver og servér med persillesauce, kogte kartofler og asparges samt friske jordbær.


Tip: Servér evt. 2,5 kg gulerødder til i stedet for 5 kg jordbær.


 

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

No data (Commodity is missing for this recipe)!
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28