4 personer
225 g kulmulefilet 200 g rejer 4-6 plader filodej 450 g frossen helbladet spinat 2 æg 1 dl syrnet fløde 9%
Tilbehør: groft brød
Sådan gør du
Optø filodejen, og fordel den i et smurt ovnfast tærtefad.
Optø spinaten i en gryde ved svag varme, og krydr med salt og peber.
Vend rejer, æg og syrnet fløde i spinaten.
Skær kulmulen i mindre stykker, og fordel den på filodejen sammen med spinatblandingen.
Bag tærten ved 200 grader i ca. 40 minutter.
Servér tærten med brød til.
Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes!
Andre opskrifter med samme fisk
Få ugens 2 opskrifter
Kulmule
Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.
Levested:
Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.
Føde:
Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.
Fangstmetode:
Fanges med trawl eller garn.
Tilberedning:
Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...