Soyamarineret kuller med bønner og ærter

Du skal bruge:

100 personer

8 kg kuller
200 g frisk ingefær, små tern
4 dl soyasauce
5 kg blandede bønner, dåse
1 dl sesamolie
2 kg ærter, frost
2 kg grønne bønner, skåret groft
0,5 kg rødløg, snittet fint
1 stort bdt. persille, hakket fint
3 stk. rød chili, hakket fint
75 g hvidløg, hakket
4 stk. usprøjtet citron, revet fint
salt og peber

Sådan gør du

  • Overhæld ingefæren med kogende soya.
  • Fordel blandingen over fisken, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter ved 100 grader.
  • Dræn og skyl bønnerne, og sautér dem i olien med ærter, grønne bønner, rødløg, persille, chili, hvidløg og citronskal.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Tip: Anvend f.eks. kullerloins fra Royal Greenland.


Tak til Royal Greenland for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kuller

Som de fleste torskefisk har kulleren tre rygfinner og to gatfinner. Den har overbid, en lille skægtråd og en mørk sidelinie. Ryggen er mere eller mindre gråbrun eller grågrøn. Siderne er sølvgrå, og bugen er hvid. Den kendes nemt på den mørke plet over brystfinnen.

Levested:

Kuller lever på bunden fra 10 til 450 meters dybde - oftest på 80 til 200 meters dybde. Den er udbredt i den nordlige del af Atlanten. Den er almindelig indtil Skagerrak og Kattegat. Kulleren foretager lange vandringer.

Føde:

Kulleren lever mest af bunddyr som...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28