Lakselasagne med spinatbechamel

Du skal bruge:

100 personer

6 kg laksefilet, store tern
5,5 kg helbladet spinat, frossen
6,25 l minimælk
4,75 dl majsstivelse
1,5 kg mozarella, revet
salt
peber
1,5 tsk muskatnød, stødt
2 kg lasagneplader
3 kg tomater, skiver

Tilbehør
groft brød

Sådan gør du

Dag 1

  • Sæt spinaten til optøning i et køleskab.

Dag 2

  • Tilsæt 5 l mælk til den optøede spinat, og kog op.
  • Rør resten af mælken med majsstivelse til en jævning, og kom jævningen i saucen under omrøring.
  • Kog saucen i 2 minutter.
  • Tilsæt halvdelen af osten, og smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Fordel lagvis i en dyb gastrobakke - lasagneplader, spinatbechamel, tomat og laks. Gentag og slut af med et lag spinatbechamel. Drys resten af osten over.
  • Krydr med salt og peber, og bag lasagnen i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Server lasagnen med groft brød.

 

Tip: lasagnepladerne kan fås i fuldkorn. Husk at retter med spinat ikke bør genopvarmes.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28