6 kg laksefilet, store tern 5,5 kg helbladet spinat, frossen 6,25 l minimælk 4,75 dl majsstivelse 1,5 kg mozarella, revet salt peber 1,5 tsk muskatnød, stødt 2 kg lasagneplader 3 kg tomater, skiver
Tilbehør groft brød
Sådan gør du
Dag 1
Sæt spinaten til optøning i et køleskab.
Dag 2
Tilsæt 5 l mælk til den optøede spinat, og kog op.
Rør resten af mælken med majsstivelse til en jævning, og kom jævningen i saucen under omrøring.
Kog saucen i 2 minutter.
Tilsæt halvdelen af osten, og smag til med salt, peber og muskatnød.
Fordel lagvis i en dyb gastrobakke - lasagneplader, spinatbechamel, tomat og laks. Gentag og slut af med et lag spinatbechamel. Drys resten af osten over.
Krydr med salt og peber, og bag lasagnen i ca. 30 minutter ved 200 grader.
Server lasagnen med groft brød.
Tip: lasagnepladerne kan fås i fuldkorn. Husk at retter med spinat ikke bør genopvarmes.
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.
I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...