50 personer Fisk: 5 kg laksefilet, delt i 50 stykker max. 25 g salt, groft peber
Spidskål i tomatsalsa: 3,7 kg tomater, tern 1 kg forårsløg, fint snittet 50 g syltet jalapenos, hakket 100 g limesaft 75 g olivenolie max. 25 g groft salt 3,7 kg spidskål, fint snittet
Tilbehør: fuldkornsboller el. -brød friskost, max. 11% fedt
Sådan gør du
Læg laksestykkerne på bagepapir i gastrobakker, og krydr med salt og peber.
Bag laksen i ovnen ved 225 grader.
Bland tomater, forårsløg, jalapenos, limesaft, olivenolie og salt sammen.
Vend spidskålen i.
Lad gerne salsaen trække i 10 minutter.
Servér den bagte laks med salsaen og brød smurt med friskost.
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.
I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...