Laks med spidskål i tomatsalsa

Du skal bruge:

50 personer

Fisk:
5 kg laksefilet, delt i 50 stykker
max. 25 g salt, groft
peber

Spidskål i tomatsalsa:
3,7 kg tomater, tern
1 kg forårsløg, fint snittet
50 g syltet jalapenos, hakket
100 g limesaft
75 g olivenolie
max. 25 g groft salt
3,7 kg spidskål, fint snittet

Tilbehør:
fuldkornsboller el. -brød
friskost, max. 11% fedt

Sådan gør du

  • Læg laksestykkerne på bagepapir i gastrobakker, og krydr med salt og peber.
  • Bag laksen i ovnen ved 225 grader.
  • Bland tomater, forårsløg, jalapenos, limesaft, olivenolie og salt sammen.
  • Vend spidskålen i.
  • Lad gerne salsaen trække i 10 minutter.

 

Servér den bagte laks med salsaen og brød smurt med friskost.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28