Italiensk for begyndere

Du skal bruge:

100 personer

8 kg mørksejsfilet, portionsstykker
1 l hvidvin
1,5 l vand
salt
peber

Topping:
3 kg tomater, små tern
2,5 bdt frisk basilikum, finthakket
375 g parmesan, revet
75 g hvidløg
olivenolie

Tilbehør:
frisk pasta
grøn salat

Sådan gør du

  • Læg fisken i gastrobakker. 
  • Tilsæt hvidvin og vand, og krydr med salt og peber.
  • Bland tomater, basilikum, olivenolie, parmesan og hvidløg i en skål.
  • Krydr med salt og peber.
  • Fordel toppingen på fisken, og bag den ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.


Servér fisken med frisk pasta og grøn salat.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28