Fuldkornsskrubbe med rødbedesalat og chili-fritter
Du skal bruge:
10 personer
Chili-fritter: 1,9 kg bagekartofler, skrællet i stave a 1 x 7 cm 3 spsk koldpresset raps-/olivenolie 1 1/2 spsk groft salt 2 friske chili
Fuldkornsskrubbe: 1,2 kg hele skrubber, flåede og rensede el. i filet 200 g fuldkornsmel 4 spsk koldpresset raps-/olivenolie 2 tsk groft salt
Rødbedesalat: 1,1 kg stribede/bolsjefarvede/almindelige rødbeder, skrællet 5 citroner, skal og saft 55 g frisk peberrod, revet 4 spsk koldpresset raps-/olivenolie 160 g akaciehonning
300 g skyr 1 lille chili
Sådan gør du
Chili-fritter:
Læg kartoflerne i koldt vand i 20 minutter.
Sigt vandet fra, og læg kartoflerne til tørre på et viskestykke.
Vend kartoflerne med olie, groft salt og finthakket chili.
Kom kartoflerne i gastrobakker med bagepapir, vend godt, og fordel fint, så ikke alt for mange ligger oven på hinanden.
Bag kartoflerne ved 220 grader i 15 minutter, til de er gyldne, og husk at vende i dem et par gange undervejs.
Fuldkornsskrubbe:
Vend hver skrubbe i fuldkornsmel.
Anbring fiskene i gastrobakker, og krydr med groft salt og olie på toppen.
Bag i ovnen ved 160 grader i ca. 20 minutter.
Tjek fisken, inden du tager den ud af ovnen – kødet skal slippe benet, så er fisken færdig.
Rødbedesalat:
Skær bederne i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og kom dem op i en skål.
Kom citronsaft og -skal, peberrod, olie og akaciehonning ud over.
Vend skyr med finthakket chili, og servér til fisk, kartofler og råmarinerede rødbeder.
Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.
Levested:
Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....