Fiskeburger med mørksej

Du skal bruge:

10 personer
1 kg mørksej i filet
1 1/4 tsk sukker
1,5 tsk salt
10 kviste timian
2,5 spsk vegetabilsk olie
500 g spidskål
2,5 dl bredbladet persille
65 g rød mizuna eller rucula salat
5 spsk æbleedike
2,5 spsk olivenolie
2,5 tsk sukker
Salt
Sort peter
10 burgerboller

Sådan gør du

  • Snit forårsløg fint og hak drueagurker, kapers og dild groft. Vend det hele sammen med mayonnaisen og skyr. Smag til med salt og peber.

  • Snit kål og persille fint, pisk eddike, sukker, salt og peber sammen og mariner kål, persille og mizuna salat i ca,. 3-4 minutter.

  • Skær fileten ud i 4 stykker 2-3 cm tykkelse. Drys dem med sukker, salt og hakket timian. Lad det marinere i 15 minutter.

  • Steg fisken i olie på en varm pande i ca. 1 minut på hver side.

  • Lun/grill bollerne og smør dem med tatarsause. Lav en burger med stegt fisk og kålsalat.

Tip: Mørksej kan skiftes ud med de fleste danske fisk.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28