1 kg blandede rodfrugter 2 spsk olivenolie 500 g kuller eller anden hvid fisk 225 g mel + ekstra mel til at vende fisk i 2 tsk bagepulver 2 spsk timian, finthakket 1 kold øl 1 l vegetabilsk olie til dybstegning Salt og peber Citron
Sådan gør du
Rens og skær rodfrugterne på langs i grove stykker, vend dem med olie, salt og peber. Bag i ovnen ved 220 grader i 30-40 minutter.
Bland mel med timian og bagepulver, og pisk øllet deri til en glat tyk dej.
Skær fisken i mindre stykker og vend dem i lidt ekstra mel og derefter i dejen.
Ryst noget af dejen af, inden fisken kommer ned i den varme olie. Steg fiskene i ca. 2-3 minutter, indtil de er gyldne og sprøde og flyder oven på den varme olie. Læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir, drys med salt og servér med rodfrugter og citron.
Som de fleste torskefisk har kulleren tre rygfinner og to gatfinner. Den har overbid, en lille skægtråd og en mørk sidelinie. Ryggen er mere eller mindre gråbrun eller grågrøn. Siderne er sølvgrå, og bugen er hvid. Den kendes nemt på den mørke plet over brystfinnen.
Levested:
Kuller lever på bunden fra 10 til 450 meters dybde - oftest på 80 til 200 meters dybde. Den er udbredt i den nordlige del af Atlanten. Den er almindelig indtil Skagerrak og Kattegat. Kulleren foretager lange vandringer.