Kendetegn

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men bliver fast efter tilberedning. Kulmulen er velegnet til kogning, dampning eller stegning. I Sydeuropa anses kulmulen for at være en af de bedste spisefisk.

Sæson:

Sæson hele året.

Ernæring og sundhed:

Kulmulen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.

Se et samlet skema over fisk og næringsværdier her.

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28