Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov urteremoulade

Du skal bruge:

10 personer
Fiskefrikadeller:
1250 g torskefilet
250 g røget bacon
500 g kogt kartoffel (brug evt. en rest fra dagen før)
1½ løg, skrællet og skåret i grove stykker
5 æg
8 spsk rasp
5 spsk finthakket persille
5 spsk finthakket dild
5 spsk fintskåret purløg
5 spsk finthakket kørvel
fintrevet skal af 1 citron
evt. lidt mælk
5 spsk neutral olie, f.eks. vindruekerne- el. raps-
25 g smør

Grov urteremoulade:
5 dl mayonnaise, A38 el. drænet yoghurt
2½ spsk sennep
5 tsk grofthakkede syltede drueagurker
2½ spsk kapers
2½ spsk finthakket løg
2½ æble i tern på ½ x ½ cm
halvdelen af de hakkede krydderurter fra fiskefrikadellerne

Tilbehør:
2,2 kg små skrællede kartofler
2½ citron skåret i både
forskellige grønne salater, f.eks. hjertesalat, feldsalat
friske krydderurter, f.eks. dild, kørvel, persille
5 spsk god olie
2½ spsk eddike
2½ tsk sennep
1 stk salt

Sådan gør du

Fiskefrikadeller:

  • Blend torsk og bacon.
  • Tilsæt kartoffel, løg, æg og rasp, og blend sammen med torsken.
  • Rør halvdelen af de finthakkede krydderurter (den anden halvdel bruges til urteremouladen) og citronskal i farsen.
  • Tilsæt lidt mælk, hvis farsen er for tør. 
  • Sæt farsen på køl.
  • Steg fiskefrikadellerne i olie tilsat lidt smør.

 

Grov urteremoulade:

  • Rør mayonnaisen eller yoghurt med sennep, hakkede drueagurker, kapers, løg, æble og resten af de finthakkede krydderurter.
  • Smag til med salt.

 

Tilbehør:

  • Kog kartoflerne i letsaltet vand – skru ned for varmen, når de koger, og lad dem simre færdig.
  • Lav en lækker grøn salat af forskellige salater og krydderurter. Der er mange at vælge imellem.
  • Ryst en dressing af eddike, olie, lidt sennep, salt og peber.

 

Servér fiskefrikadellerne med kogte kartofler, urteremoulade, grøn salat med dressing samt citronbåde. Kan både serveres varmt og koldt.

 

Tip: Fiskefrikadellerne kan fint serveres til et stykke godt rugbrød i stedet for sammen med kartofler.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk i kantinen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28