En sund start på det nye år


Fisk er sund mad!
Mange starter det nye år med intentioner om en sundere livsstil. Vil I i jeres kantine hjælpe de spisende gæster til en sund start på det nye år, er der flere gode grunde til at sætte fisk på menuen:

 

  • Fisk er en relativ fedtfattig spise - og fedtet i de fedeste fisk består overvejende af de sunde umættede fedtsyrer.
  • Det høje indhold af proteiner i fisk øger stofskiftet, hvilket gør det nemmere at opnå eller holde en sund vægt.
  • Fisk indeholder en række vigtige vitaminer og mineraler, bl.a. D-vitamin, jod og selen.

 

Sæt krydderi på tilværelsen
Masser af krydderier i maden kan desuden hjælpe de af gæsterne, som ønsker at tabe nogle kilo. Stærke krydderier kan nemlig sætte forbrændingen i vejret. Samtidig mætter de sanserne, hvilket gør, at man spiser mindre. Smag derfor gerne fiskeretterne til med: 

 

  • chili
  • peber
  • hvidløg
  • sennep
  • peberrod
  • ingefær
  • karry

 

Vil I gerne hjælpe jeres kantinegæster til en sund start på det nye år, er der i opskriftsamlingen i venstre side idéer at hente til dejlige krydrede fiskeretter.