En sund start på det nye år


Fisk er sund mad!
Mange starter det nye år med intentioner om en sundere livsstil. Vil I i jeres kantine hjælpe de spisende gæster til en sund start på det nye år, er der flere gode grunde til at sætte fisk på menuen:

 

  • Fisk er en relativ fedtfattig spise - og fedtet i de fedeste fisk består overvejende af de sunde umættede fedtsyrer.
  • Det høje indhold af proteiner i fisk øger stofskiftet, hvilket gør det nemmere at opnå eller holde en sund vægt.
  • Fisk indeholder en række vigtige vitaminer og mineraler, bl.a. D-vitamin, jod og selen.

 

Sæt krydderi på tilværelsen

Vær hundhåndet med krydderierne, når I laver mad i kantinen. Mad, der smager, dufter og kradser lidt i halsen, mætter vores sanser og får os til at spise mindre. Derudover har mange krydderier en særlig gavnlig effekt på forbrænding, stofskifte og blodsukker. Smag derfor gerne fiskeretterne til med: 

 

  • Chili
  • Peber
  • Hvidløg
  • Sennep
  • Peberrod
  • Ingefær
  • Karry

 

Vil I gerne hjælpe jeres kantinegæster til en sund start på det nye år, er der i opskriftsamlingen, i venstre side, idéer at hente til dejlige krydrede fiskeretter.

 

God fornøjelse!