Servér klimavenlig fisk!


Det er faktisk muligt at gøre en markant forskel i forhold til klimabelastning, når det drejer sig om indkøb og madlavning. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilken mad man køber, hvis man vil bidrage til at mindske CO2-udledningen. Rent faktisk kan vi reducere klimabelastningen med 23 procent, hvis vi klimaoptimerer vores indkøb.

 

Ifølge Fødevareministeriet er én af de helt store syndere oksekød, hvorimod
fisk er en særdeles klimaansvarlig spise!
Især muslinger, sild, torsk og rødspætter er særligt klimavenlige.

 

Så vil du gøre noget godt for klimaet, så servér masser af fisk i din kantine – jo større kantinen er, jo mere batter det! Lad dig gerne inspirere af opskrifterne med de særligt klimavenlige fisk og skaldyr, som vi har samlet her på siden.

Vidste du at ...


... en af årsagerne til, at fisk er så klimavenlige, er, at de ikke bruger energi på at holde kroppen varm, sådan som dyr, der lever på landjorden, gør.

Definition Dansk fisk: "Fisk og skaldyr, der er fanget af danske fiskere".