Vinterfisk


Her i årets kolde måneder er det stadig sæson for blåmusling, som er bedst, når den fanges i koldt vand.

Også den magre torsk har højsæson i de kolde måneder, hvor kødet er mere fast end om sommeren. Og der er flere andre torskefisk at vælge imellem:

Kuller har hvidt, velsmagende og fast kød og bruges bl.a. til den klassiske engelske ret fish 'n' chips. Kødet minder meget om torskens, men det er en smule mere fast i konsistensen. Pas derfor på med at stege kødet for længe.

Kulmule bliver i Sydeuropa anset for at være en af de bedste spisefisk. Kødet er meget delikat og blødt og bør derfor tilberedes varsomt. Kulmule kan fint spises frisk, men kvaliteten forbedres faktisk ved frysning.

Mørksej er et velsmagende alternativ til den lidt dyrere torsk. Den fås hele året, men er særligt god efterår og vinter, hvor den er mere kødfuld.

Lyssej kaldes også lubbe eller blåsej. Kødet har en meget fast konsistens – meget fastere end kulmulens, noget fastere end kullerens og lidt fastere end torskens. Lyssejen er velegnet til ovnretter og er også god til at binde farsretter sammen.

Lange har kød, der minder om torskens, men det skiller i mindre flager, når det er tilberedt. Fisken er derfor velegnet til stegning.

Brug løs af de danske fisk og skaldyr i sæson. når i laver mad i jeres kantine. Det er både klimavenligt, billigt og lækkert og jeres spisende gæster vil elske det.

 

Her på siden har vi samlet inspiration til retter med sæsonens lækre fisk og skaldyr.

 

Velbekomme.