Muslinger

Muslinger er sund fastfood!


"Muslingen er en fantastisk kilde til proteiner - man kan også kalde den havets bøf. Blåmuslinger er rige på omega 3-fedtsyrer, som er gode for hjernen, og jern, der gavner blodproduktionen. Så for de mange danskere, der gerne vil leve sundt og leder efter alternativer til kød, er blåmuslingen et oplagt valg,” siger ernæringsekspert Martin Kreutzer.

Danske muslinger findes i dag rensede og klar til brug. Mange har en opfattelse af, at blåmuslinger er svære at tilberede, men det er ikke rigtigt. Muslinger er sund fastfood, da de kan tilberedes på få minutter.

”Muslinger er meget enkle at tilberede. Man svitser lidt forårsløg og fx revne gulerødder i olie, derefter hælder man et glas hvidvin eller et godt glas hvedeøl på. Herefter hældes muslingerne i gryden, låget sættes på og 5 minutter efter har du et færdigt måltid,” lyder det fra direktør i Vilsund Blue Søren Tjørnelund Mattesen, som producerer bæredygtige muslinger fra Limfjorden.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 350 g fisk om ugen, og her er muslinger et sundt, godt og billigt indslag i hverdagen.

Her på siden har vi samlet nogle succeser med blåmuslinger til brug i kantinen.

 

Måske kan din kantine være med til at inspirere jeres spisende gæster til selv at kaste sig ud i at bruge muslinger i madlavningen derhjemme.

Velbekomme!