Fisk i kantinen-kursus

Analyse om spisning af FISK i kantinen

Gennemført af You Gov for Fiskebranchen


Analysen giver indblik i kantinegæsternes indtag af FISK. Analysen er til fri brug.

 

I hvilken grad tilbyder kantinen på din arbejdsplads fisk – det gælder både varm fiskeret og fiskepålæg?

Her svarer 1/3 af kantinegæsterne, at de ikke bliver tilbudt en varm fiskeret. Ligeledes svarer 1/3 af gæsterne, at de ikke bliver tilbudt fiskepålæg. Kigger man på landets 5 regioner, er det særligt i region Nordjylland, at fisken ikke tilbydes. Her svarer halvdelen af kantinegæsterne nemlig, at de ikke tilbydes en varm fiskeret. Ligeledes svarer halvdelen af gæsterne, at de ikke bliver tilbudt fiskepålæg.

 

Der er således potentiale for at øge tilbuddet om fisk i kantinen, således at flere kantinegæster får muligheden for at spise fisk på arbejdspladsen.  

 

Hvor ofte spiser du varm fiskeret?

Kun 54% af kantinegæsterne spiser den varme fiskeret hver gang eller hver anden gang, den bliver tilbudt i kantinen.

 

Tilbud om prøvesmagning kunne måske motivere flere kantinegæster til at prøve den varme fiskeret. Måske har man haft en dårlig oplevelse med fisk på et tidspunkt, og en ny god oplevelse, kan måske få os til at vælge fisk igen.  


Hvor ofte spiser du fiskepålæg?
Kun 49% af kantinegæsterne spiser fiskepålæg hver gang eller hver anden gang, det bliver tilbudt i kantinen.

 

De nye kostråd anbefaler, at du spiser fisk mindst 2 gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal du gerne have 350 gram fisk om ugen.

Ønsker du, at der oftere serveres varm ret med fisk i din kantine?
De kantinegæster, der spiser varm ret med fisk, ønsker det serveret oftere. Hele 36% svarer Ja, mange flere gange eller Ja, lidt flere gange.

 

Meget tyder således på, at kantiner, der serverer varm ret med fisk, er gode til det, når kantinegæsterne ønsker varm fisk oftere.

 

----------

Analysen er gennemført af You Gov for Fiskebranchen. 

 

Tabellerne fra analysen kan hentes her.