Du skal bruge:

50 personer

5 kg sildefilet, renset
max. 50 g salt, groft
peber
500 g dild
375 g pinjekerner el. mandler, hakkede
300 g rugmel
175 g oliven- el. rapsolie

Æblesirup:
5 l æblemost
2 dl æble- el. hvidvinseddike
350 g rørsukker
1,5 kg rødløg, både
2,5 kg æble, både
3,7 kg savoykål, fintsnittet
max. 50 g salt, groft
peber

Tilbehør:
kartofler, kogt

Ovnstegte sild med æblesirupPrintDelDel på FacebookDel på Twitter

Sådan gør du

  • Krydr sildefileterne med salt og peber.
  • Fordel dild og pinjekerner i fileterne, og luk dem sammen.
  • Læg fileterne i smurte gastrobakker, drys rugmel over, og dryp med olie.
  • Bag fileterne i ovnen ved 200 grader.
  • Kog æblemost, eddike og sukker ind til det halve.
  • Kom løg, æble og kål i siruppen, og lad det koge i 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

 

Servér æblesiruppen til sildene sammen med kogte kartofler.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Gemmer din stemme...
Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme