Du skal bruge:

100 personer

8 kg torsk, delt i mindre stykker
2,5 kg lasagneplader, fuldkorns-
1 kg ost, revet

Tomatsauce:
1 kg gulerod, små tern
1,5 kg løg, hakket
1 kg fennikel, små tern
1,5 kg bladselleri, tern
olivenolie
1 dl oregano, tørret
5 l timian, gerne frisk
6 kg hakkede tomater, konserves
1l grøntsags- el. fiskebouillon
salt og peber

Hvid sauce:
3 l mælk
1,5 l grøntsagsbouillon
7 dl Maizena
ca. 2 spsk muskatnød, friskrevet
salt og peber

Sådan gør du

Tomatsauce:

  • Svits de hakkede grøntsager i olie et par minutter, tilsæt oregano, timian, tomater og bouillon, og lad saucen simre med låg i ca. 10 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Hvid sauce:

  • Pisk mælk og bouillon sammen i en gryde, og kog op.
  • Tilsæt Maizena, og kog saucen godt igennem.
  • Krydr med muskatnød, salt og peber, og tag gryden af varmen.
  • Krydr fisken med salt og peber.
  • Læg lasagneplader, tomatsauce og fisk i lag i dybe smurte gastrobakker.
  • Afslut med hvid sauce, og drys revet ost over.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

 

Anden egnet fisk:
kulmule, mørksej, lange

Gemmer din stemme...
Bedømmelse: 3.7 af 5. 3 stemme(r).
Klik på en af stjernerne for at afgive din stemme